Al te vaak blijken aandelenportefeuilles  van (startende) beleggers zo samengesteld te zijn dat ze vroeg of laat zullen crashen. Dat is uiteraard zeer spijtig want beleggers gaan net de aandelenbeurs opzoeken om een hoger rendement te behalen. Wanneer op een bepaald moment de eerder gemaakte winsten (en vaak veel meer!) terug worden afgegeven dan is alle moeite niet enkel voor niets geweest maar blijft men tevens met een financiële kater achter.

Aandelenportefeuilles bevatten vaak veel te weinig cash en veel te veel aandelen. Vreemd niet? Aandelenposities zijn vaak veel te groot of zelfs te klein en zijn vooral op geen enkele wijze beschermd waardoor men gigantische risico’s loopt. Portefeuilles zitten niet zelden volgepropt met rommelaandelen of snel-rijk-koop-en-hoop-aandelen. Ik kan nog wel even doorgaan, het zijn maar enkele van de vaak gemaakte fouten die beleggers maken.

Net om deze en andere fouten te vermijden heb ik met Rendement Plus enkele voorbeeldportefeuilles opgericht. Allen hebben ze één ding gemeen: een doorgedreven focus op risicobeperking en veiligheid. Minder risico, meer rendement! Daar ligt de focus van de veilige en bewuste belegger.

Waar veel beleggers al te vaak verkeerd samengestelde en bijgevolg onveilige portefeuilles bezitten zien mensen met interesse voor de beurs (maar die nog niet beleggen) nog enkele andere problemen. Ze denken dat beleggen ingewikkeld en tevens ook zeer tijdrovend is.

Niets is minder waar natuurlijk want vaak zijn eenvoudige strategieën net degene die mooie rendementen laten optekenen. Binnen de R+ voorbeeldportefeuilles hanteer ik dan ook niet enkel eenvoudige strategieën maar beleg ik daarenboven op een rustige manier. Zo is er een portefeuille met dagopvolging maar tevens ook een met weekopvolging en zelfs een met maandopvolging.

Opvolging van uw aandelenposities hoeft dan ook niet meer dan pakweg 15 minuutjes per dag, per week of zelfs per maand te vragen. U kan overdag rustig uw werk doen, op uitstap gaan of ander leuks doen. De beurs hoef je zeker niet van minuut tot minuut te volgen, in tegendeel!

Naast de dag-, week- en maandportefeuille (deze laatste belegt trouwens enkel in dividendaandelen) is er nog een grondstoffenportefeuille en een optieportefeuille waarmee ik op regelmatige basis optiepremie-inkomsten incasseer.

Wie de behaalde rendementen van de diverse voorbeeldportefeuilles wil raadplegen kan deze hieronder terugvinden. De getoonde rendementen zijn trouwens echte rendementen, d.w.z. na aftrek van alle gemaakte aan- en verkoopkosten en taksen. Geen addertjes onder het gras, dus!

 

Rendement Plus – veiliger en bewuster beleggen via voorbeeldportefeuilles

Overzicht Rendement Plus Portefeuilles

(laatste update 13/01/2018)

PORTEFEUILLE

TOTAALRENDEMENT

SINDS START

RENDEMENT 2018

RENDEMENT 2017

RENDEMENT 2016

RENDEMENT 2015

LOW RISK
Dagportefeuille

+4.98%

-13.80%

+4.00%

-6.73%

+15.90%

PROFIT PLUS
Weekportefeuille

+37.69%

6.94%

-1.84%

-9.32%

+21.30%

DIVIDEND PLUS
Maandportefeuille

+45.95%

-1.93%

+1.93%

+9.95%

+16.02%

COMMODITY PLUS
Grondstoffenportefeuille

+21.50%

+0.12%

+4.71%

+13.34%

+7.4%

ONE STOCK PLUS
Optieportefeuille

+53.96%

+5.12%

+6.48%

+9.87%

+3.23%

Uw voordelen als Rendement Plus lid

Rendement Plus lidmaatschap maakt werkelijk een groot verschil

In de huidige, soms hectische, aandelenmarkten zijn fouten en bijhorende verliezen zo gemaakt wanneer veiligheid over het hoofd wordt gezien.

Een Rendement Plus lidmaatschap geeft u toegang tot heel wat educatieve hulpmiddelen zodat u vanaf nu een écht structureel winstgevend belegger wordt.