Waarom Rendement Plus?

 

Omdat u op de beurs wil winnen uiteraard!

Een positief rendement op lange termijn is zonder risicobeheersing echter onmogelijk. Rendement Plus toont u aan de hand van praktijkvoorbeelden en educatieve artikels hoe veilig beleggen een PLUS in uw rendement zal stoppen. Een plus op de lange termijn dan nog wel.

Onze motivatie.

Wanneer u op deze website bent terecht gekomen veronderstel ik dat u interesse heeft in beleggen. In tijden van lage rente niet onlogisch lijkt mij. Net als tal van anderen bent u wellicht ook op zoek naar een hoger rendement op uw spaarcenten. Het spaarboekje (of zeg ik beter ‘verliesboekje’) brengt immers al lang weinig tot niets meer op. Uw zuurverdiende spaarcenten (gedeeltelijk) beleggen op de beurs is zeker één van de oplossingen. Echter beleggen in aandelen en/of opties kent ook heel wat gevaren. Ernstige verliezen tot zelfs totaal verlies van het ingezette kapitaal komen spijtig genoeg al te vaak voor. Een te geringe beurskennis ligt veelal aan de oorsprong van deze verliezen. Net hier ligt onze motivatie. Met Rendement Plus wil ik u reeds sinds 2009 bewuster en vooral veiliger leren beleggen. Het is ook voor mij boeiend en leerzaam de opgedane beurskennis met u te delen.

De fouten die ik maakte.

Heel wat mensen zien beleggen als een hobby, ze ‘spelen’ wat op de beurs of – erger nog – gokken er gewoon wat op los. Dit loopt zelden goed af. Wie blijvend winstgevend wil zijn neemt beleggen beter ernstig, het gaat immers over uw zuurverdiende spaarcenten! Zowel beginnende als ervaren beleggers – ook al zijn ze eerst een tijdlang winstgevend – blijken zeer vaak hun vingers te branden aan de beurs. Hoe kan dat nu? Hoe kan het dat beleggers die blijkbaar eerst winstgevend zijn toch vroeg of laat ernstige verliezen lijden? Heel eenvoudig: ze volgen een aantal essentiële regels rond risicobeheersing en veiligheid niet. Men volgt wel de laatste nieuwe tips inzake welke aandelen men zou moeten kopen maar men gaat volledig voorbij aan het beschermen van de opgebouwde aandelenportefeuille. Ook ik zat jaren in dit sukkelstraatje. Het begon nochtans goed. Vol overgave en vooral met het idee vlug geld te verdienen zette ik eind jaren ’90, na het lezen van enkele beursboeken, mijn eerste beursstappen. En ja hoor, ik was succesvol. Zeer mooie winsten waren mijn deel. Schitterend, ik had het onder de knie, ik wist hoe slim en goed te beleggen. Al snel kwam echter de ontnuchtering. Ik verloor mijn volledige opgebouwde winst en meer. Helaas, ik had het beleggen blijkbaar toch niet onder de knie. Wat was er aan de hand? Waarom had ik dit niet zien aankomen? En vooral, waarom had niemand van de zogenaamde beursexperten dit zien aankomen? Geen enkel beursblad dat ik toen las, geen enkele bank, geen enkele financiële krant had mij immers geleerd hoe ik mijn risico diende te beperken, hoe en hoelang ik aan de zijlijn moest gaan staan in tijden van dalende beurzen. Vreemd, niet? Aandelentips kreeg ik voldoende. Koop aandeel X of Y, ze hebben grote stijgingskansen. KOOP NU, voor het te laat is. Zulke ‘tips’ kreeg ik voldoende maar hoe ik echt consistent winstgevend kon beleggen wist blijkbaar niemand mij te vertellen. Zwaar ontgoocheld en heel wat centen lichter begon ik me te verdiepen in beursstrategieën, technische- en fundamentele analyse, timing, opties, enz. Ik volgde cursussen, webinars, blogs en beursfora, las tal van beursboeken en -rapporten en kwam uiteindelijk tot de bevinding dat wat en wanneer je koopt eerder van ondergeschikt belang is. Risicobeperking, strategie, portefeuillebeveiliging en positiegrootte daarentegen zijn de echte sleutels tot beurssucces! Als ondernemer had ik natuurlijk al geleerd dat vele malen vallen en steeds opnieuw opstaan of het leren verwerken van tegenslagen, het verstandig omgaan met successen, veerkracht, volharding en een eigen visie en plan hebben belangrijke punten zijn die je voorruit helpen. Beleggen is net hetzelfde. Je leert het al doende, met vallen en opstaan. Je dient veerkrachtig, volhardend en gefocust te zijn. Je dient een goede strategie uit te bouwen want een goed en solide plan en de mentale kracht om je er jarenlang aan te houden, … dat zijn de sleutels tot succesvol beleggen.

Kennis verspreiden.

Dit vallen en opstaan, de ontgoocheling in de traditionele financiële media maar vooral de ontgoocheling in mezelf (want het is al te gemakkelijk de schuld in andermans schoenen te duwen – ik en ik alleen was en ben immers verantwoordelijk voor mijn eigen daden) zijn de redenen van het ontstaan van Rendement Plus. Met deze website en nieuwsbriefservice probeer ik mijn door de jaren heen opgedane kennis rond veilig beleggen op u over te brengen. Heel wat op deze webstek is gratis toegankelijk. Lees onze blog of volg ons op Facebook, je zal er wellicht al heel wat van opsteken. Je zal gauw merken dat R+ geen traditioneel beursblad is of een traditionele beleggersvisie heeft. Wie een stap verder wil gaan in zijn of haar traject om op een veilige manier te leren beleggen kan hier geheel gratis mijn e-book downloaden. ‘Waarom 80% van de beleggers verliezen op de beurs en hoe u bij de 20% winnaars kan zijn?’ is een, in begrijpelijke taal en vlot leesbaar, e-book dat aan de hand van veel gemaakte beleggersfouten oplossingen aanreikt zodat u een beter, bewuster en vooral veiliger belegger wordt. De ondertitel luidt niet voor niets ’23 gevaarlijke beleggersfouten voor u opgelost’. Bovendien  bent u meteen ook ingeschreven op onze gratis nieuwsbrief ‘Rendement Plus Beurstijd’ waarin ik u tevens ook op de hoogte hou van de beurs in het algemeen en veilig beleggen meer specifiek. Er is geen betere manier om reeds de basis van mijn opgedane kennis met u te delen. Wil u echter meteen aan de slag en ook gaan beleggen volgens de Rendement Plus filosofie dan kan u steeds even op deze pagina een kijkje nemen. Je vindt er de abonnement mogelijkheden op onze nieuwsbrief  met de toepasselijke naam ‘Rendement Plus’ waarin ik u aan de hand van praktijkvoorbeelden leer focussen op de echt belangrijke punten inzake beleggen op de beurs.

Vanwaar onze naam en onze slagzin?

Heel eenvoudig, Rendement Plus staat voor meer rendement. De Plus in Rendement Plus staat echter nog voor zoveel meer. Meer veiligheid, meer bewustwording, meer advies, meer oplossingsgericht beleggen, meer focus, enz. Dit alles met slechts één enkel doel; blijvend renderend beleggen voor de lange termijn! Ook onze oorspronkelijke slagzin maakt heel wat duidelijk: “Minder risico, meer rendement.” Daar hoeft niet echt veel uitleg bij denk ik. Of misschien toch wel want is het niet de traditionele financiële industrie die ons graag het tegenovergestelde laat geloven, dat we net meer risico moeten nemen om beurswinnaars te worden? Laat u echter niets wijsmaken! Onze huidige slagzin is wellicht wat aparter maar even duidelijk: “Beleg veilig, geniet het rendement.” Veilig beleggen is de rode draad doorheen mijn beleggersleven en Rendement Plus. Het uiteindelijke doel is niet enorme, onrealistische winsten te behalen maar eenvoudigweg enkel een hoger rendement op onze zuurverdiende spaarcenten, dit op een consistente manier. Het is uiteraard ook de bedoeling te genieten van je behaalde rendement. Ieder vult ‘genieten’ in naar eigen keuze. Of je nu belegt voor kinderen of kleinkinderen, voor een nieuwe wagen, een mooie reis of zelfs een woning, of gewoon voor je pensioen,… dat is voor ieder van ons anders. Mijn punt is enkel wie een beter (lees:veiliger) belegger wordt zal een hoger rendement behalen. Geniet ervan, je hebt het (letterlijk en figuurlijk) verdiend!

To cure or not to cure, that’s the question.

Ik ben een kind uit de jaren ’70 en dus vooral opgegroeid met de muziek uit eind jaren ’70 en vooral de jaren ’80. Ik raakte toen vooral verslingert aan de new wave/rock groep The Cure. Fantastische muziek die na al die jaren nog steeds overeind blijft staan en mij doet wegdromen. Nooit had ik gedacht dat ik met deze groep zo duidelijk de link naar veilig beleggen zou kunnen leggen. Want zeg nu zelf, ‘The Cure’ of vrij vertaald ‘de genezing’, is het niet dat wat we als belegger nodig hebben. We dienen te genezen van het blindelingse ‘volg-deze-hete-tip-beleggen’ of ’koop-dit-aandeel-voor-het-te-laat-is-beleggen’. Wie een succesvol belegger wil worden dient te evolueren van een ‘ik-doe-maar-wat-belegger’ naar een veilig belegger met een strak plan. Helaas is dit niet de gemakkelijkste weg, nee, u zal om een structureel winstgevend belegger te worden beslist wel wat moeite moeten doen. Oefenen, vallen en opstaan, lezen en leren zijn de middelen maar wie écht een beter en bewuster belegger wil worden die geraakt er steeds. De vraag is eigenlijk gewoon; to cure or not to cure, that’s the question! Hier bij Rendement Plus zit je alvast goed. Ik neem je graag mee in de wereld van veilig beleggen. Vergeet alvast je gratis e-book niet te downloaden en zet aldus een nieuwe stap in je beleggingscarrière.   Veel beurssucces en vooral Beleg Veilig!

Geert Pelsemaker

Ondernemer en gepassioneerd belegger Auteur en oprichter van beursmagazine en –website Rendement Plus