Rendement Plus Beurstijd – Terug van even weggeweest

Beste beursvrienden,

Door omstandigheden is het enige tijd stil gebleven binnen Rendement Plus.  Daar gaat vanaf het nieuwe jaar terug verandering in komen. Vanaf 2023 mag u Rendement Plus terug  in uw mailbox verwachten. Opnieuw ga ik over de beurs berichten, opnieuw zal dat voornamelijk over hoe veiliger beleggen gaan, opnieuw zal dat over de transacties binnen de Rendement Plus portefeuilles gaan. 

Tot voorheen schreef ik twee beursbrieven, ‘Rendement Beurstijd’ (een algemene beursbrief met allerlei beursweetjes) en ‘Rendement Portefeuilles’ (een beursbrief over de aangegane beurstransacties binnen de R+ portefeuilles). Beide beursbrieven zullen dus opnieuw van de partij zijn, enkel hun naam wordt licht gewijzigd naar respectievelijk ‘Rendement Plus Beurstijd en ‘Rendement Plus Portefeuilles‘.

Het woord ‘Plus’ komt definitief terug in de naamgeving. Vroeger gebruikte ik beide naamgevingen door elkaar heen – met en zonder het woord ‘Plus’ – maar reeds van bij het ontstaan van Rendement Plus stond ‘Plus’ net voor veiliger; beleggen maar dan veiliger, met meer focus op risicobeperking.

Het woordje ‘Plus’ was, is en blijft dan ook belangrijk binnen Rendement Plus. ‘Plus’ staat niet enkel voor wat veel beleggers evident vinden, namelijk (meer) winst, maar vooral ook voor de focus op risicobeperking. Het zal – zeker in deze tijden – niet verwonderen dat op de beurs winst maken niet altijd evident is. Veel beleggers weten het niet of vergeten het zeer snel, maar het is door minder risico nemen dat meer beleggingskapitaal en uiteindelijk meer winst wordt beschermd.

Het Rendement Plus logo (een strandtafereeltje met palmboom en parasol) blijft ook gewoon hetzelfde. Het bevat immers dezelfde elementen die ik net als met het woord ‘Plus’ in onze naamgeving wil benadrukken. Velen denken bij het zien van het RPlus-logo aan de beurs als (snel) rijk makende machine. Ah, hoewel dat hier en daar al eens mogelijk kan zijn (door gigantische risico’s te nemen) is het net de palmboom en de parasol die belangrijk zijn in het logo. Ze staan immers voor schaduw zodat wel als belegger geen beurszonneslag oplopen. Net zoals we ons lichaam tegen overmatige en dus schadelijke blootstelling aan de zon beschermen doen we dat ook op de beurs door ons risico te beperken. We willen immers mooi ‘beursbruinen’ en niet ‘beursverbranden’. Wie daar in slaagt creëert een winnende beleggingsmethode en zal aldus al eens gemakkelijker van zo’n mooi paradijselijk strand kunnen genieten. Minder risico of beter ingeschat risico zorgt op termijn immers steeds voor meer winst.

De twee bestaande beursbrieven zal ik vanaf nu ook aanvullen met 3 nieuwe beursbrieven.
Met ‘Rendement Plus Kansen zal ik regelmatig technisch kansrijke aandelen melden. Ook de reeds bestaande R+ trendmeter zal een eigen beursbrief krijgen.

 In ‘Rendement Plus Trendmeter zal ik de huidige beurstrend bespreken. De beurstrend is reeds van bij het ontstaan van R+ een belangrijk onderdeel geweest. De beurstrend helpt mij immers te bepalen of aandelen kopen al dan niet een goed idee is en of het gerechtvaardigd is all in te gaan of toch eerder nog voorzichtig te blijven.

‘Rendement Plus Sparen zal wellicht eerder een klein onderdeel worden binnen Rendement Plus. Toch ben ik van mening dat af en toe wat spaartips geven geen kwaad kan. Beleggen doe je immers met centen die je gespaard hebt en idealiter ook een langere tijd kan missen.

Samengevat mogen onze Rendement Plus leden zich aan volgende beursbrieven verwachten:

  • Rendement Plus Beurstijd (tips voor veiliger beleggen)
  • Rendement Plus Portefeuilles (veiligere beurstransacties in de praktijk)
  • Rendement Plus Kansen (nog meer beursideeën)
  • Rendement Plus Trendmeter (de algemene beurstrend als begeleider van je koop-en verkoopactiviteit)
  • Rendement Plus Sparen (beleggen start immers met sparen)
 

Wat ik jullie allen toewens? Vooreerst een gezond maar ook een inspirerend, kansrijk en succesvol 2023 !


Beleg veilig, ook in 2023!


Als extra kunnen de Rendement Plus abonnees hieronder nog een pdf downloaden met wat meer informatie over de nieuwe manier van werken en tevens ook meteen al twee beurstips voor het nieuwe jaar. 

Login of abonneer je om dit artikel te kunnen downloaden.

Geef een antwoord